LBook eReader V8 – на следващата сутрин

Публикувано на 16.08.2007 от в Обзор 8 коментара

Софтуерът.
С пускането си, LBook eReader има всичко необходимо, за да можем да го използваме веднага. Операционна система, софтуер за четене, екранен интерфейс и помощни програмки, достъпни от допълнителния LCD дисплей. Няма си, естествено, заредени книги – ако изключим двете помощни ръководства за потребителя: за работа с устройството и за конвертиране на книги.

LBook V8  “разбира” директно от 3 формата: TXT, HTML и собствения WOLF формат. Реших, че като за начало ще ми е по-лесно да заредя няколкото книги в TXT формат, които се мотаят от години в архивите ми и това беше първия камък, в който се препънах 🙂  – текстът се разместваше. Оказа се, че всеки ред от файла е изкуствено прекъснат със символ за нов ред, за да се форматира до определен размер страницата при четене от монитор. Проблем, предизвикан от подготовката на книгата за четене от екран, а не от самото устройство, разбира се. С HTML документите нямах неприятни изненади.

Принтерите.
Конвертирането на произволен DOC, RTF или XLS файл е просто като… печатане на принтер. Защото точно това се използва в случая – инсталира се виртуален принтер, който печата към файл – .wol файла, който е естествения формат за LBook e-Reader.

И тук направих следващата си грешка – инсталирах си всички възможни версии и разновидности на виртуални принтери за LBook и Jinke, които намерих в Интернет. Не правете като мен – изтеглете последната стабилна версия от сайта на производителя. Книгите, конвертирани с проверен драйвер гарантирано ще се четат на Вашето устройство.


8 Коментара

 1. Аз

  Здравей,откъде си го поръчала?Прерових целия нет,но не намерих откъде да го взема.


 2. wakeop

  В раздел “Производители” съм сложила линк и към украинската фирма, която произвежда този модел…

  Но от следващата седмица устройствата по всяка вероятност ще могат да се закупят и от магазина на “ДБС Дизайн” ООД. Ще постна подробности веднага, щом стане сигурно 🙂


 3. Аз

  Бях на сайта,обаче така и не намерих как да си го поръчам,единствения начин,който видях,беше през китайския производител,а това щеше да ми струва повече пари,отколкото да си купя цяла библиотека.Ще проверявам пак сайта и дано почнете да ги внасяте.


 4. wakeop

  Хм… имаш поща 🙂


 5. Yoddha

  Здравейте, и аз се интересувам къде и за колко мога да си го купя! Изглежда доста добре а и от вашето инфо и малко ревюта който намерих звучи доста атрактивно в сравенение със Sony и iRex.


 6. wakeop

  @Yoddha
  Тъй като има доста въпроси от къде и за колко може да се купи LBook, сложих координатите на магазина на отделна страница в менюто в ляво:
  http://dbs-books.net/?page_id=30

  Цената за бройка е 600 лв с ДДС.

  Иначе LBook е от същия клас като модела на Sony, но с допълнителен тъчскриин, а iLiad на iRex е страхотно устройство (честно казано мечтая си да го разцъкам поне), но е на 2 пъти по-висока цена още при фирмата-производител. Струва ми се, че докато стигне до тук, ще стане съвсем златно 🙁


 7. Yoddha

  10x! И на мен iRex ми легна на сърце ама $600+ са ми множко 🙁


 8. wakeop

  $700 🙁
  Доколкото схващам, $700 е за страните извън EU, защото не начисляват ДДС там на сумата, а ти го вземат на митницата.
  Ако погледнеш Турция, цената за там е същата, но за Белгия примерно е около 640 евро.

  Идея нямам що и нас ни бутат в този списък, може да не са си ъпдейтнали сайта или да не ни броят изобщо за хора, дето биха пазарували такова нещо оттам 🙂

  А и за момента не iLiad поддържа директно български език.


Leave a Reply