Prestigio Libretto PER5062B Ebook от Asbis

Публикувано на 05.11.2010 от в От къде да купим? 11 коментара

От 1 ноември 2010 в България стартира продажбата и на първия модел електронен четец на Prestigio – Libretto PER5062B Ebook.

Устройството е със SiPix екран и поддържа поддържа всички популярни формати на e-книги като TXT, PDF, HTML, FB2 и EPUB. Може да се намери в магазините на Технополис или от онлайн магазина на SetcomBG.com.


11 Коментара

 1. Гледам и се чудя – защо да купя това устройство, а не Kindle? Екранът се предполага, че ще е еднакво зле, Kindle е значително по-евтин, даже ако го купиш от amazon.co.uk, даже и ако е с безплатната 3G опция, Kindle е от все пак по-реномиран производител, Амазон предлага страшно много книги по-евтино…

  Защо да взема това, а не Kindle? Помогнете!


 2. Няма никаква основателна причина да предпочетеш Prestigio 🙂
  Екранът със сигурност е по-зле (справка – поста за SiPix дисплеите), а само заради поддръжката на FB2… за мен не си струва.

  Тъчскрийна го водят за екстра, но за мен е недостатък в едно устройство, предназначено само за четене. И сега съм придобила отвратителния навик машинално да трия екрана на LBook-а с ръкав… само си представям какво ще е, ако беше тъчскрийн.

  Пускам тази новина, за да съм поне малко обективна. Блогът е за устройства за четене, а не “само за тези четци, които на мен ми харесват”… или поне се опитвам да е така :))

  /* Edit */
  впрочем има хора, за които името Amazon е по-непознато от Prestigio… предполагам на този пазар разчитат вносителите.
  Преди 2 дни говорих с приятелка, на която познати ще й носят четец от САЩ. Няма да е Kindle, защото не го продавали в WallMart. Там имало само Sony и Nook, с добра отстъпка. Тя си е избрала Nook… заради по-ниската цена. Ето – и това е фактор – дали ще продават джаджата в супермаркета.


 3. Пуска и нов модел с Еink дисплей, на по-“агресивна” цена, еееех тези през-релийзи 🙂
  линк


 4. wakeop

  Нищо не вдяваш, алвине… те екраните ги сменят в магазина – щото вече всеки е чел оплюващата ми статия за SiPix екраните и като влязат в магазина, клиентите казват:

  – Искам от същото, ама с E Ink и ако може да е на по-агресивна цена!

  😀
  (впрочем това е PER3162B, друг модел)

  Абе на мен що никой не ми праща тези прес релийзи? Явно 5000 месечно, които се интересуват единствено от четци тук са някаква незначителна бройка за България.
  Къде трябва още да ме изстреля гугъл, за да придобия тази чест?
  Голяма преебавка е сега, налага се да чета, преди да пиша…


 5. Само в сайтове с над 50’000 посещения на ден и в бТВ се пращат. Тука разни таргет-маргет групи и прочие електрическа модерност не вАжи :)))


 6. radi

  Извинявай, но информацията не е съвсем точна, SetcomBG.com въпреки, че са качили на сайта си че продават този модел на Prestigio, не го продават (чист рекламен трик)! До 22.11.2010 САМО Технополис имат ЕКСКЛУЗИВНО (каквото и да означава това) право да продават джаджата на тази цена.


 7. Е то не знам с какво ще им помогне този “рекламен” трик – ако не могат да продават джаджата на по-ниската цена, така или иначе няма да продадат нищо, докато в Технополис не приключи промоцията…

  Цената така или иначе не съм я писала, а 22-ри е след няколко дни.


 8. Василена Вълчанова - Prestigio

  Здравейте!

  Казвам се Василена и работя в Асбис България, дистрибутора на Prestigio.
  Виждам, че моделът ни е породил сериозна дискусия, което обикновено е доста полезно. SiPix е технология със свои си характеристики и както пише тук, оценката е въпрос на вкус 🙂 И точно поради тази причина предлагам на тези, които все още не са пробвали такъв дисплей, да предоставим няколко броя, които да тествате. Все пак съм доста обвързана с темата, за да коментирам от лична позиция и не искам да изтъквам наши модели или да говоря срещу конкуренти – а и каквото и да кажа, решението го взимат потребителите.

  Всъщност се интересуваме от всички медии, особено специализираните блогове – просто и ние в момента се ориентираме в средата и намираме интересните автори. Вече ще имаме предвид и този блог.


 9. wakeop

  Здравейте, Василена 🙂

  Интересно ще е да се тества един такъв модел не толкова като екран, колкото като удобство за ползване (софтуер, корпус, прелистване, букмаркване и т.н.).
  Електронните четци все още са достатъчно скъпи и обикновено се купуват след малко по-сериозно проучване, а за този модел единствената по-сериозна статия на български, на която попаднах, беше от сайта на Сетком.

  При този бум на технологични новости около дисплеите за четци и липсата на други подходящи партньорски програми (освен тази на Amazon) аз също не успявам да бъда напълно безпристрастна 🙂

  Няма как, всеки от нас си има любим отбор 🙂
  Повечето от моите фаворити правят по някой страхотен модел и след това фалират.


 10. Петър

  Привет,
  купих си Prestigio PER3362B и съм много доволен, чете се без да се изморяват очите. Но срещнах и някой проблеми, който не можах да разреша и се обръщам към вас с надеждата някой да ми помогне.

  1. Изчезна ми опцията Букмарк, за файлове, на който съм е прилагал, вече не мога въобще за всички файлове.
  2. Не мога да прехвърлям големи файлове, налага се преди това да ги обработвам с Уинрар в няколко папки и така успявам да ги прехвърля. Става въпрос за собствената памет, още не съм го ползвал с карта памет.
  3. Ако избера от Настройки – Форматиране на системните настройки – ще изтрия операционната система или само ще върна положението до момента на закупуване.

  Писах на сайта на Prestigio, но не ми отговориха, търсих по форуми но явно риидърите са нов продукт и не са обсъждани.


 11. @Петър

  Нямам такъв модел и директно не мога да ти помогна, но… защо не хвърлиш поглед на тази тема за твоя модел във форума на Setcombg: http://forum.setcombg.com/index.php/topic,47428.0.html
  Можеш да попиташ там, доколкото помня, КрИс беше разцъквал и двата модела на Prestigio и може да ти даде повече информация.

  myebook.bg също предлагат този модел, можеш да попиташ и в техния форум: http://forum.myebook.bg/index.php?board=32.0

  (Имам някакво предположение, но да не те заблуждавам… )


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.