Конвертиране на PDF файл във Wolf посредством JAP

Публикувано на 28.08.2007 от в Полезно 1 коментар

Въпреки че LBook e-Reader V8 не отваря директно PDF файлове, конвертирането им в съвместим с четящото устройство формат става лесно и сравнително бързо.

JaP (Just Another Printer) е безплатен софтуер, който не изисква наличието на инсталиран Adobe Acrobat за работа с PDF, има възможност за печат и експортиране на избрана област от страницата, както и на отделни страници от книгата. Експортира избрания PDF в BBeB (lrf), HTML (с картинки), REB /GEB и Wolf файл.

1. Страртираме JaP и отваряме файла, който искаме да конвертираме

p21.jpg

2. Настройваме параметрите на изходния файл. Тъй като обикновено pdf документите са по-големи от А5 и на малък екран не са особено четливи, имаме възможност за автоматично разделяне на страницата на 2 части, за да се визуализира коректно в устройството в Landscape формат.

p3.jpg

p4.jpg

3. По желание можем да махнем или намалим бялото поле около текста (това увеличава полезната площ), както и да коригираме яркостта и контраста. Можем да укажем кои страници да се печатат, а настройките могат да се зададат както за конкретна, така и за всички страници в книгата.

4. След приключване на обработката експортираме документа в желания от нас формат (BBeB , HTML, REB /GEB или Wolf).

p5.jpg


Един коментар

  1. […] Вярно, pdf файловете не са по-добри от конвертираните с JAP, а от поддръжката на doc файлове има още много какво да […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.