Новите есенни Kindle

Публикувано на 07.09.2012 от в Новини 8 коментара

E Ink модели

Amazon представи актуализирана версия на KindleTouch, наречен Paperwhite Kindle. Новият Kindle има вградено осветление, чиято мека светлина може да бъде включвана по желание.

Петото поколение Kindle идват с нов “PaperWhite” E Ink капацитивен сензорен екран, който е с по-висока резолюция (1024×768) от Pearl, 25% по-добър контраст и с 2 месеца работа на устройството с едно зареждане на батерията дори и при включена подсветка (естествено при странните 30 мин четене на ден, при които правят тестовете).

Двата нови модела Kindle Paperwhite и Kindle Paperwhite 3G ще са в продажба от 1 октомври в САЩ на цени съответно $119 и $179. Вече има намаление на цената на стария Kindle (версията с бутончета и реклами) до $69.

Таблети

Като някакъв опит за отговор на iPad манията, Amazon представя и нови версии на цветния си таблет: Kindle Fire HD 8.9″ 4G и Kindle Fire HD 8.9″, които ще се продават съответно за $499 и $299. По-старият модел Kindle Fire HD 7″ вече е на цена $199.


8 Коментара

 1. Malin Marinov

  Новите Paperwhite Kindle и NOOK Simple Touch GlowLight са с вградено осветление и това е добре несъмнено, НО и при “Paperwhite” и при “GlowLight” върху 6? Pearl E-Ink тъчскрийн е нанесено антирефлексно фолио, което предпазва от бликове екрана. Това фолио намаля доста контраста. Та от 12:1 при Paperwhite Kindle го смъква дори под 10:1. За да стигнат тази цена на “Paperwhite” му орязаха звука изцяло и оперативната памет, смениха инфрачервения тъчскрийн с капацетивен – защо още един слой върху E-Ink-ка….

  По-висока резолюция (1024?768) от Pearl, не прави 25% по-добър контраст. Наблюденията са ми от iRiver StoryHD – също с 1024?768, но не Paperwhite.

  С настроени шрифтове на Pearl E-Ink без тъчскрийн и CoolReader 3 чрез хинтинга и гамата в настройките на CoolReader, имат драматично по-добър контраст от това с вградено осветление – NOOK Simple Touch / NOOK Simple Touch GlowLight .

  Съгласен съм с мнението изказано тук, че от 2 години иновациите зациклиха за сметка смъкване на цена чрез отстраняване на компоненти. Да ниската цена продава продукта. Аз съм фен и на Kindle и NOOK, но едно осветление ми е малко за 2 години. Надявах се на повече.


 2. аз по принцип съм много резервирана относно вграденото осветление като слой на екрана. Това компрометира идеята за отразената светлина, което доближава еинк до хартиения носител.
  Обаче хората незнайно защо си искат осветлението и защо да не получат и такива модели.
  По-добре е от нищо ново (щом стигнахме до там) 🙂


 3. Malin Marinov

  Kindle Paperwhite е вече в България и опасенията ми се потвърдиха. Без осветление новия KPW има по-лош контраст от KT-4, KК-3, NOOK Simple Touch и NOOK Simple Touch GlowLigh. С осветление е по-бял от NOOK Simple Touch GlowLigh, но по-неравномерен в осветление. В зависимост от пипането по екрана в долната трета на екрана забелязах 2 нюанса на синьо, зелено и жълто. KPW има само бутон за включване и не знам какво ще се получи след 60 страници мазане по екрана. Шрифтът тънее и е някак си измит. Въпреки, че съм фен на Kindle 3 смятам, че най-доброто устройство в момена в български условия е NOOK Simple Touch. Прекрасна поддръжка на EPUB с вградени шрифтове и без вградени. Без доработка на софтуера. Единствената конкуренция е Sony T1/ T2, но е по-скъп.


 4. Значи не си струва да се занимава човек с новия киндъл, 10х 🙂


 5. Аз съм ползвал К2 и малко оня големия. Бахти ръбатите дивайси, като experience.

  КТ e просто супер, липсва ми само hi-res екран, ламба и да няма бутон долу усреди, че се го натискам с палец. Реално и трите неща ги “оправя” KPW. Гледах 3-4 ревюта, близки снимки и тн, не ми се вижда по-лош контраста, дори бая по-добър изглежда, отделно, че са намалели тия зъбати триони по текста!

  Не съм виждал Nook GlowLight на живо, но от макро снимките гледам, че дережето е същия шит като КТ в ресора резолюция, пиксел, рязкост. Контраста не ме плаши толкова. Не-touch четец не искам да погледна, с тия хардуерни клавиши е ужас преживяването.

  Плаши ме, че тоя Нуук има 3.5 от 5 на собствения му сайт (при тва с яката навалица оценка 1)! Бахти спека!

  Имам нужда от втори четец, защото КТ не можем да го поделим с жената. Бях се засилил на КPW, малко се разколебах единствено защото пише, че не може да се изключва изцяло ламбата. Сега съм леко на кантар с Нуук GlowLight, ама кат знам що книги имам в Амазон (че и купони за подарък), не ми е ясно за кой чеп да се навирам в чужда хралупа.

  пп: Да, моя КТ съм го хакнал за да си сложа несерифен кондензиран шрифт, но това е бял кахър.


 6. Malin Marinov

  Критично и обективно ревю на хората които продават доста модели райдъри. Ако сметнете, че е реклама – триите поста. “Изненадата Kindle 4 – new и голямото разочарование Kindle Paperwhite”: http://myebook.bg/?p=2113&cpage=1#comment-1352


 7. Иван Иванов

  Здравейте. От доста време следя сайта и Ви благодаря за получената информация и споделени мнения. Аз съм скромен потребител на “LBook eReader V3” от 2008-ма до юли месец тази година /пукнах му екрана/ и бях много доволен от големия брой поддържани формати и дългия живот на батерията /имаше случаи на 3-седмици при яко четене всеки ден/. От миналата седмица си взех “PocketBook Touch” и в момента съм в процес на тестване и опознаване. Ако някой също се интересува от четец поддържащ много формати, тъчскрийн, интернет и сравнително продължителна работа да обърне внимание и на продуктите на тази фирма. Поне не съм видял да се коментират четци от тази марка, а ще ми е интересно след време да обменим мнения и впечатления.
  http://www.pocketbook-int.com/bg/products


 8. wakeop

  Благодаря 🙂
  PocketBook 611 го обмислях като вариант за майка ми, но ме отказаха отзиви на познати потребители. Touch версията само я поразцъках, така че ще се радвам да споделите мнение за този модел.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.