5” електронна книга (Pocket-LBook update)

Публикувано на 11.01.2009 от в Новини 2 коментара

Миналата пролет пуснах мухата, че украинците готвят джобна (и бюджетна) версия на LBook, но от тогава не съм следила редовно развитието на темата, признавам си.

E… вече има прототип (кодово име Метробук), който (макар и да се различава доста от онзи миналогодишен рендер) изглежда доста… познато (исках да кажа добре, но не мога да си кривя душата). Харесвах стария проект за дизайн, но за съжаление всичко опира до пари. Всъщност не само… на мрънканията за външния вид на LBook главният виновник за съществуването им, Владимир Левченко, отговаря така:

“Останах верен на себе си и отново направих корпуса много здрав. Уж е нищо, но LBook V3 и Amazon Kindle са с най-ниския процент “стъклопукане”. Практически 2 пъти по-малко, отколкото при тези марки, които са “супер тънки и супер леки”. А това са вашите пари, уважаеми потребители…”

Променен не само като дизайн, но и по отношение на останалите параметри (процесор, памет и т.н.), новият LBook ще има и eInk екран от ново поколение – с 8 степени на сивото, по-малка точка, по-бял и по-контрастен в сравнение с VizPlex. 

От средата на месеца започват изпитания на модела, а за цената… ще трябва да почакаме.


2 Коментара

  1. Pingback:
    Устройства за четене на електронни книги, електронна хартия. » Blog Archive » 5” BeBook

  2. Стан

    на китайския сайт, цената е 249 долара , тоест 50 долара по малко от тази на V3


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.