Обзор за Sony Reader PRS-700

Публикувано на 21.01.2009 от в Обзор 4 коментара

Не, няма как да напиша приличен обзор за модел, който не съм виждала на живо, за това няма и да опитвам. Вместо това ще ви посъветвам да прочетете действително впечатляващия, богато илюстриран и увлекателен разказ за PRS-700 в руския форум The Electronic Book, а аз ще си позволя единствено да обобщя наблюденията на автора.

Хубавите неща

Недостатъците

Моето мнение

в случая се покрива с това на автора на статията – ако ви предстои покупка и държите на Sony, непременно прочетете колкото се може повече отзиви, обзори и техническите характеристики на двете последни устройства: PRS-505 и PRS-700.  Всеки потребител е уникален по отношение на специфичните си нужди. Ако за един възможността да се водят бележки и осветяването на екрана са от съществено значение, за друг по-качествения образ е важен, а полвинчатите маркетингови трикове – излишни.
Признавам си, че след като прочетох статията, предпочитанията ми започнаха да клонят към стария 505, въпреки че си пожелавам всяко ново устройство още в момента, щом чуя, че започват производството му 🙂

Не ми пука какви недостатъци има, искам да си купя!

В такъв случай имайте предвид няколко особености:

И непременно се похвалете с коментар в тази тема – с инфо от първа ръка и снимки 🙂

4 Коментара

 1. Христо Вълков

  Подариха ми SONY Reader PRS 700 за Коледа08.Устройството е много добро.Много добра читаемост, независимо,че чувствителният на допир екран прави фона на буквите леко сивеещ.Няма нужда от четец за карти-просто има гнезда за SD и MSD.На светло се чете почти като обикновена книга.Подсветката е много удобна, но харчи доста енергия.Не съм го кирилизирал още, макар че имам програмата.Засега конвертирам текстовите файлове в PDF чрез Primo PDF.Допълнително си намерих захранващо от братски Китай за 10 лева.С него се зарежда два пъти по-бързо отколкото през USB.Почти перфектна джаджа.MP3 е добър-не е зле да слушаш музика по време на четене.


 2. Нооне

  Контрастът е кофти заради тъчскрийна. Не достатъчно, за да пречи, но достатъчно, за да дразни.
  Процесорът е бавен и ако зуумнеш документ и започнеш да скролваш ти побеляват косите.
  Въпреки всичко става за четене, но очаквах повече за 300 долара.
  Както и да е – бъдещето е светло по отношение на ридърите.


 3. @Нооне
  За зумването и скролването – струва ми се, че не е заради процесора това забавяне, а заради спецификата на eInk дисплея. Все пак всяко зумване и скролване е промяна на информацията, която трябва да се визуализира, т.е. тези 0.7 сек време за реакция (толкова ли бяха?) си важат и в този случай. За това не харесвам пдф формата за четене…

  Този модел наистина се оказа неуспешен.


 4. s.mishev2

  Zdraveite, iskam da si kupq sony reader, no ot kude ? [o6ete mi na skype s.mishev2


Leave a Reply