Нов start-up за електронни книги

Публикувано на 05.02.2009 от в Новини 1 коментар

На пазара за електронни книги вече се появи нов играч – младата берлинска компания txtr обяви бъдещия си четец за електронни книги, който ще се появи на немския пазар в края на 2009-та.

Устройството (за което щедро са ни предоставили няколко красиви рендера) ще бъде с 6 инчов eInk екран, 3G/GPRS, елегантен дизайн, неизвестно-как-точно-работещ потребителски интерфейс и естествено пълна интеграция с txtr.com, от където ще се купуват онлайн книги, които директно ще се “напъхват” в устройството.

Спецификация

Имам доверие в инженерния гений на немците, но ми е много любопитно какъв точно ще е този “capacitive slider interface”  и как ще добутат до функционалността на Kindle без qwerty клавиатура и без тъчскрийн. И каква ще е цената на устройството, разбира се.
По инфо от форумите новата компания е съвсем сериозна и е събрала достатъчно капитал, за да завърши проекта в срок, така че… ще чакам с нетърпение информация и снимки на прототипите.

Един коментар

  1. […] германска компания txtr, за която бях писала в началото на годината, вече има pre-order формичка на сайта си и е обявила цена на […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.