“Душа назаем”

Публикувано на 08.07.2009 от в Обзор 4 коментара

"Душа назаем", Тихомир Димитров

Честно казано, нямам никакво време за четене тези дни. Затрупана съм с работа и лични ангажименти и бях решила да се запознавам с нови, световно неизвестни автори по време на отпуската си, на плажа 🙂

Обаче Били ми пусна мейл с молба “Сложи, моля те, книгата на Тишо за свободно теглене в нашата е-книжарница“. А на мен ми е тъпо да закача просто един линк, без да напиша 2-3 реда за автора и книгата. И не съм от хората, които пишат за книга, без да са я чели. За това дръпнах pdf-а с “Душа назаем”, заредих го в LBook-а и… тръгнах да пътувам 🙂 С градски транспорт.

Аз съм разглезен и много капризен читател, но “Душа назаем” на Тихомир Димитров  се оказа доста увлекателна книга.  Обещавам да не те разочарова 🙂

Нещо за книгата… от автора

Бихте ли дали душата си назаем? Само за една седмица? Ами ако ви обещаят решаване на неотложен проблем? Бърз изход от задънена улица?

Чували ли сте за принципа 10/90? Десет процента от населението изпива деветдесет процента от бирата. Спамът разчита на същия принцип. Един от десет проявява интерес. Един от десет проявили интерес отговаря на имейла. Един от десет отговорили купува лъжата.

А как ще постъпите, ако сте компютърен гений с комбинативен ум, притиснат до стената от несправедливото отношение на целия свят? Ако ви отнемат парите, работата, жилището, любовта, ако родителите ви загинат в самолетна катастрофа? Ако няма какво повече да губите?

Ще натиснете копчето SEND, разбира се. И ще разрушите живота на хиляди хора в цял свят. Стана ми любопитно как точно се случва това в различните култури по света. И написах книга по въпроса.

Тихомир Димитров

Отзиви от други блогъри

Как се разбира “Душа назаем” с LBook?

Учудващо добре. Форматът е почти подходящ за 6 инчов екран, но все пак трябва да се ползва лупата, за да се “изреже” бялото поле отстрани и размерът на шрифта да стане с една идея по-голям. Специално за 6 инчови дисплеи на устройства за четене, поддържащи pdf направих една орязана от към бяло поле версия, която можете да дръпнете от нашата е-Книжарница, иначе оригинала на книгата за свободно теглене се намира при Тишо.

Нещо за автора

Не познавам лично Тишо, но го чета редовно. “Писателският блог на Тишо” е едно от четивата ми сутрин с кафето. Ако ти е любопитно какъв човек е Тишо и какво го интересува, непременно намини през блога му.

От къде мога да се снабдя с доброто старомодно хартиено копие на книгата?

Хвърли един поглед тук. Пиши на Тишо и той ще ти изпрати печатното издание директно на посочен от теб адрес.  Само срещу 13 лв и никакви разходи за доставка от твоя страна. Аз вече го направих.


4 Коментара

  1. Дончо says:

    Препоръчвам книгата с 2 ръце. Горд притежател съм на копие от нея още след като излезе от печат. Тихомир е писател, който ще се запомни, сигурен съм!

  2. Закупих книгата. Мисля, че си заслужава. Освен това имам личен автограф от Тишо 🙂 И като за капак написах нещо скромно в блога ми.

  3. […] при това. Аз лично направих достъпа до книгата ми възможен за портативните устройства за четене на книги, виждал съм хора да четат „Душа […]

  4. Снощи започнах “Душа назаем” и доста време не можах да се откъсна от нея. Не намерих начин да я сваля иначе щях да я прехвърля с флашката на лаптопа и да чета докрая. Поради здравословни причини трябва да прекарвам повече време на легло. Ще я чета на порции. Нямам възможност да купя книгата – минимална пенсия, липса на място за библиотека… И дори да ми я подарят, пак ще я подаря на някого. Единственото празно място в моите 6 кв. м. е под леглото, но книгата не заслужава да бъде пъхната там. Много ми хареса. Интересен сюжет, прекрасен стил и завладяваща от първия ред. Днес ще я дочета.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.