LIVRE: Още една e-book концепция

Публикувано на 28.02.2008 от в Новини Остави коментар

1livre.jpg

Нова, още по-близка до класическата книга концепция за e-reader устройство е представил студентът Nedzad Mujcinovic от Monash University. Неговата електронната книга LIVRE използва сензорен екран в комбинация с електронна хартия (E Ink).

Устройството е проектирано максимално близко до класическата книга като усещане и начин на работа: форма на книга, кожена подвързия… дори и страниците се прелистват чрез движение на пръстите върху сензорен участък в долния край на екрана. Зареждането и обмена на информация ще бъдат чрез mini USB порт, като се предвижда и Bluetooth.

Ще ми е любопитно да проследя развитието на този проект, но за момента забелязвам 2 сериозни недостатъка: дебелината на книгата (е хайде, не е необходимо да е чак толкова “автентично” изглеждаща – никой не обича да мъкне тухли в чантата си) и идеята за прелистване на множество страници чрез комбинация от 2 и 3 пръста – вероятността по погрешка да докоснеш сензорния участък ми се струва голяма, а досадата да търсиш загубената страница – почти като при дебела хартиена книга.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.