Digibook ADB-106

Публикувано на 07.12.2009 от в Новини 2 коментара

eInk базираните четци в общи линии се делят на 2 типа: “вързани” към конкретна онлайн книжарница и “свободни”. Винаги се радвам, когато в лагера на вторите се появи нов модел, въпреки обикновено по-високата им цена.

AT-Ebook

Ако трябва да охарактеризирам накратко Digibook ADB-106 на холандската фирма Ambiance Technology: това  е електронна книга с функционалността на LBook V3 и по-добър дизайн на корпуса. За момента няма отзиви за софтуера на устройството.

Технически характеристики

E-book формати:

TXT,  PDF,  EPUB,  RTF,  TCR,  PDB,  PRC, MOBI, OPF, OEB, HTM, HTML, CHM, FB2, DJVU, IW44, IW4, DJV

Колко струва и от къде може да се купи?

Офлайн устройството се продава в търговската мрежа в Холандия. На сайта на производителя има цял списък с магазини, но те важат за всички продукти на Ambiance Technology, не само за Digibook.

Digibook ADB-106 може да се купи и онлайн от Expansys (имат страница и за България, не че е на български, но поне се вижда, че доставят 🙂 ).

С доставката (DHL) и ДДС излиза около 282 евро, което е съвсем приемливо. Има опция за плащане при получаване, но това увеличава цената с около 50 лв.

ВАЖНО!

Обикновено повечето търговци продават електронните четци отделно от аксесоарите. Добре е да предвидите някаква допълнителна сума и за защитна корица (кожените са около 25 евро), SD карта и може би зарядно.


2 Коментара

 1. лили

  не е ли възможно да продавате и това устройств? Много по-красиво е от Lbook, а е и по-евтино.


 2. Лили,
  Мина ми през ум този вариант, винаги ми минава, щом видя четец, който ми харесва, но…

  1. Не можем да докараме толкова ниска цена, като на Expansys. Сериозните отстъпките са за големи количества, т.е. в най-добрия случай ще докараме цена за към нас като тази, на която те продават.
  2. Към цената ще трябва да добавим доставката, ДДС-то и някаква скромна печалба.
  3. Ще трябва да осигурим гаранционен сервиз. Не е невъзможно, но при какъв обем продажби е рентабилно? 5 бройки годишно е реално количество за България за тази световно неизвестна и не особено евтина марка.
  4. В цената на Lbook влизат и аксесоарите. Нищо работа, ще кажеш, но… ако се купуват отделно, са около 70 лв минимум. Ако добавим дори и само защитен калъф към Digibook (нещо абсолютно задължително според мен, ако искаш да можеш да мъкнеш книжката със себе си извън къщи), цената му ще стане по-висока от тази на LBook.

  Това са рационалните причини, които биха отказали един по-предпазлив инвеститор. Аз не съм от тях и точно това е причината следващите няколко месеца да не мога да инвестирам в абсолютно нищо 🙂

  Ти, ако искаш, пробвай да ги внасяш… от мен имаш безплатната реклама в този блог – чете се от достатъчно хора месечно и всички се интересуват от електронни книги, не от телефони, ноутбуци или парфюми 🙂
  Всеки ентусиаст, който се наеме да внася четци за електронни книги в България, може да разчита на това.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.