Конвертор “Моята библиотека” -> FB2

Публикувано на 16.04.2008 от в Полезно 2 коментара

От форума на “Моята библиотека” разбрах за една доста полезна програмка – конвертор на текстови (.txt) към FictionBook2 файлове и тъй като това е предпочитан от мен формат, побързах да я тествам и аз.

С конверторът се работи лесно и удобно, има стандартен и логичен потребителски интерфейс, като позволява пакетна обработка на множество файлове. Работи директно с архиви и по подразбиране компресира генерирания FB2 файл, като тази възможност може да се изключи от настройките.

fbsconverter.jpg

Генерираният FB2 файл е добре форматиран и се чете без проблеми на LBook eReader v3. Като цяло програмката е полезна и удобна и аз след цяла седмица четене (така де, тестване 🙂 ) не можах да намеря никакви сериозни грешки в работата й.

Ако решите да я пробвате и все пак откриете бъг – Мандор ще се радва да получи описанието му във форума. Информацията за грешката може да се копира като с десния бутон на мишката се избере полето “Лог”.


2 Коментара

  1. hristina says:

    защд хе помислите и за нас кохто сме извън българия и ние имаме нужда да се образоваме искаме да чешем това което ни харесва нямаме възможност да си купиме книги но направете един безплатен саи и за нас

  2. wakeop says:

    Христина, принципно абсолютно безплатни неща няма. Все някой ги плаща, ако ще и със свободното си време.

    Добре… аз съм си направила труда да пусна достатъчно линкове към безплатни и платени книжарници и библиотеки и в този пост, и по принцип из целия блог… и просто е въпрос на желание да ги откриеш и сама.

    А кристалната си топка не я нося днес… идея нямам кой какво харесва да чете 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.