Обновяване на firmware на lBook V3

Публикувано на 30.04.2008 от в Полезно Остави коментар

font01.jpg 

Въпреки, че съм привърженик на принципа “Когато нещо работи добре, не го пипай!”, от време на време се изкушавам да си обновя програмното осигуряване (прошивка, firmware) на електронната книжка и не ми се е случвало досега да съм недоволна.

В официалния сайт на Lbook  за България  вече има качени два ъпдейта – официален и тестови (с някои екстри), които са изпробвани, работят и няма причини да не ги опитам и аз. Реших да започна с официалното обновяване и след седмица ударно четене 🙂 да опитам и тестовия ъпдейт.

Внимание:

Добра идея е при подобно обновяване да запазите старата версия на прошивката. Ако промените не ви харесат или устройството не работи стабилно, връщането на предишното състояние няма да коства нищо.

Това, което се забелязва на пръв поглед при официалния ъпдейт:

font02.jpg

За съжаление промените не касаят и HTML формата. По принцип “Лавицата” (графичния интерфейс на LBook) разпознава определени типове файлове и в зависимост от типа им извиква съответния “четец”. Файловите формати RTF, TXT и FB2 се обслужват от Cool Reader3 Engine. Останалите формати се обслужват от отделни модули, които са част от фърмуера на Jinke Electronics и все още нямат еквивалент.

(следва продължение)


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.