miBook – PDA за домакини?!

Публикувано на 29.06.2008 от в Обзор Остави коментар

 mibook2.jpg

Честно казано, доста се чудех има ли смисъл да споменавам това устройство. Не е с екран “електронна хартия”,  а е LCD… въпреки че има някаква функционалност за четене на книги, това изобщо не се рекламира… и на официалния сайт на “джаджата” няма нищо (буквално), въпреки анонса, че ще се продава от пролетта на 2008-ма. Но понеже така или иначе има хора, за които основния недостатък на EInk базираните устройства е “Ама това е черно-бяло… и как ще гледам филми на него?”, някак си се чувствам длъжна да ги зарадвам – вече има подходяща “електронна книга” и за тях 😉

За какво може да се използва?

mibook_flo.jpg mibook3.jpg mibook4.jpg

Напомнящо много на Kodak 7″ portable digital photo frame, устройството е рекламирано като “мултимедийна книга” и  е предназначено основно за преглед на обучаващи филми от сорта на: “Как да сготвим пиле с ориз“, “Как да пресадим петуниите“, “Как се повива бебе“… а във версията за мъже по всяка вероятност ще можете да гледате “Аз ремонтирам ЗАЗ” и “Смяна на тоалетно казанче за начинаещи“.

Естествено с miBook можете освен това да разглеждате снимки, да слушате музика, има календар и часовник, а също така може да служи като будилник-фоторамка.

(Истински хит на пазара според мен ще бъде, ако към комплекта върви и карта с 1325 епизода от последния нашумял латино-сериал, барабар с рекламите…  и аз не знам защо споделям безплатно тази блестяща идея 😀 )

Технически характеристики

Повече информация за miBook може да се намери в тази статия от Gizmodo, както и в онлайн магазина QVC. Цена: около 130$.


Leave a Reply