CeBIT 2010: новите модели четци

Публикувано на 04.03.2010 от в Новини Остави коментар

CeBIT е в разгара си и дори можем да видим какво ново ще очакваме до края на годината:

Gigabyte EB10 Android e-ink e-reader

Прототип на Android базиран четец за електронни книги от Gigabyte с e-ink дисплей. Модел с WiFi или 3G, който ще позволява на потребителите да си инсталират RSS четец, софтуер за четене на различни формати електронни книги, web браузъри и т.н.

Като технически характеристики, визия и възможности моделът с нищо не се отличава от събратята си:

  • Samsung 6410, 667MHz,
  • 128 MB NAND Flash + 128MB SDRAM
  • PVI E-Ink 6″, 800×600, 16 нива на сивото
  • EPSON S1D13521 Display Controller
  • Lion 1000mAh батерия
  • Windows CE 6.0 / Linux kernel 2.6.1 / Android OS ready

Asus DR-900 e-reader

 

9 инчовият модел на Asus е истински красавец – елегантен дизайн, големи икони – пиктограми, SiPix дисплей, WiFi и 3G, тъчскрийн по целия екран. Има също и RSS reader, както и web браузър. Това, което не ми хареса са малкото файлови формати, които поддържа.

Hanvon 8″  – прототип на touchscreen e-reader

Hanvon работят върху 8 и 9 инчови прототипи на четци за електронни книги. Показаният модел e под Windows CE, има WiFi, който може да се включва / изключва с бутон на корпуса, има възможност за писане и маркиране със стилус върху целия екран, достатъчно удобно разположени бутони за стандартна навигация.

Hanvon WISEreader N618

 

Това е друг, този път 6 инчов модел на същата фирма, според мен доста по-сполучливо представен. N618 има отново тъчскрийн и стилус, с който може да се пише по целия екран, като маркирания текст може да се записва във файл. Моделът има прилични възможности за разпознаване на ръкописен текст ( както и виртуална клавиатура, разбира се), речници, възможност за прослушване на аудио книги. На европейския пазар N618 ще струва 299 евро.

( източник ArmDevices.net  )


Leave a Reply