Обновяване на тестовата прошивка за LBook V3

Публикувано на 14.07.2008 от в Полезно Остави коментар

Добавени са  нови функции в FB2/RTF/TXT  плъгина  CoolReader

Две колонки в ориентация “пейзаж” (landscape)

lbook_2column.jpg

Вероятно, на някои е по-удобно да четат текст в две колонки. За включване на такъв режим използвайте менюто на настройките:

  1. Бутон ОК,
  2. след това избирате бутон 6 (Settings),
  3. използвайте бутон 0 (с втори знак стрелка напред). В този ъпдейт в менюто Settings са добавени нови функции, които са достъпни чрез натискането на този бутон. Връщането в първоначалната страница на настройките става чрез бутон 9 (стрелка назад).
  4. Накрая избирате бутон 3 (Landscape pages).
  5. Избирате отново бутон ОК, за да потвърдите промените и да излезете от режим Settings.

lbook_settings_menu.jpg

Цитати

Режимът на преглед / преминаване  по цитатите се активизира с кратко натискане на клавиш 6. Работи, ако на страницата има цитати или в историята (архива) на прегледите има информация за преглед напред и/или назад.

При активиране на режима “Преглед на цитати” се маркира (отбелязва с подсветка)  първия цитат на страницата или, ако на страницата няма цитати, иконка НАЗАД  или НАПРЕД. Иконките НАЗАД  и/ или НАПРЕД  се изобразяват в горният десен ъгъл на екрана, ако съответстващите прегледи са достъпни в архива “Прегледи” (на прегледите). С кратко натискане на стрелките или бутоните 9/0  маркирането се премества (в кръг) между цитати на текущата страница и иконките  НАПРЕД/ НАЗАД. За избор на иконката НАЗАД  при маркиран първи цитат, натиснете стрелката “Назад” или бутон 9. С бутона ОК се осъществява преминаване на избрания цитат или напред/назад при избраната съответстваща иконка.

Бърз преход в режим за избор на цитат:  дълго натискане на стрелката “Назад” или бутон 9 – отиване назад;  дълго натискане на стрелката “Напред” или бутон 0 – за отиване напред.  Натискане на бутони 1…8  – преглед на цитата от текущата страница с избрания номер.  Номерата на цитатите не се маркират, номерацията е от ляво на дясно, от горе на долу.

Цитатите на бележки под черта се обработват като обикновени цитати дори ако е включен режимът за показване на бележки долу на страницата. По тях се осъществява преходът на текста на бележката в края на книгата.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.