Поредната електронна книга с 2 екрана…

Публикувано на 03.07.2008 от в Новини Остави коментар

(източник - www.the-ebook.org)

От няколко дена всички познати ме затрупват с линкове за поредните експерименти за електронна книга с 2 екрана и така нареченото “естествено” прелистване на страниците. Подробности кой знае какви няма, в общи линии навсякъде информацията се върти около публикуваното в netinfo.bg. То и идеята не е от днес, опити за подобни устройства е имало и през 2003-та (снимка от eink.com)

И понеже ми омръзна на всеки поотделно да обяснявам защо намирам концепцията за безсмислена на този етап… ето моите “нЕкои съображения”:

Едно-две съображение ЗА:

За мен лично държането на един екран с една ръка и прелистването на страниците с бутонче или джойстик (вместо със странни движения по тъч скрийн)  е много по-удобно. И нямам нужда от анимация на отгръщащ се лист, за да се наслаждавам на книгата (книгата за мен е съдържанието, не опаковката).

Подобни модификации няма да накарат твърдите привърженици на хартиените носители да ги заменят с електронна книга. По-смислено според мен е да се работи в посока по-евтини и качествени дисплеи, цветни дисплеи и надеждни евтини гъвкави дисплеи, който да могат да се сгъват на ролка и с които четенето на вестници в електронен вид най-сетне ще е приятно преживяване.

И все пак – бих добавила такова устройство в колекцията си, когато производителите успеят да постигнат приемлива цена на крайния продукт.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.