Алтернативен фърмуер за Sony Reader

Публикувано на 03.06.2010 от в Полезно 6 коментара

Слуховете, че четците на Sony вече могат да се закупят официално и у нас, както и много доброто ревю на Sony Reader PRS-300 в mobilebulgaria.com, за което Момчил ми пусна линк ме накараха да се позаинтересувам има ли нещо ново по отношение на кирилизацията на книжките на Sony. Оказа се, че има – компанията eBook Applications LLC е представила направо алтернативна прошивка за Sony Reader Pocket Edition (PRS-300) и PRS-505, която можете да дръпнете напълно безплатно (за сега) от ebookapplications.com.

Според информацията в The EBook инсталацията се осъществява чрез обикновено копиране на файловете във вградената памет и не изтрива оригиналния фърмуер. Приложението на eBook Applications се стартира по желание на потребителя и винаги можете да се върнете към оригиналния фърмуер на Sony.

Предимства на руския фърмуер (v1.6.0.1):

Недостатъци:

Надявам се в следващите версии бъговете да понамалеят, както и да се появят алтернативни прошивки и за останалите модели на Sony (PRS-600 и PRS-900). В статията в The EBook има снимки с новата прошивка, а ако някой се престраши да я пробва – ще се радвам да сподели отзиви или да ми пусне линк с ревюто си за нея 🙂


6 Коментара

 1. момчил says:

  ха, интересно
  след малко ще го пробвам 🙂

 2. wakeop says:

  Моля те, пусни инфо дали се е получило и става ли за нещо тоя фърмуер 🙂

 3. момчил says:

  не откривам сериозни проблеми.
  иначе не променя нищо от оригиналния софтуер и по всяко време може да се превключи към него. интерфейса е по-бърз, отваря обещаните формати
  🙂

 4. wakeop says:

  Благодаря!

 5. Сложих последната версия на този фърмуер на СОНИ прс-300 и засега всичко е ОК чете си на български и има повече формати от оригиналния на сони. Малко навигацията е по трудна но то така или иначе ти показва последните отваряни книги.

 6. radi says:

  Здравейте,

  има ли някой идея за кирилизиран (русифициран) 😉 Firmware за SONY PRS-600?

  Спешно ми трябва. Ще съм благодарен на всеки за помоща.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.