Безжичен интернет

Безжичният интернет (Wi-Fi) трябва да е предварително конфигуриран. Подробности как се прави това има в пълното ръководство, което е качено на книжката и ще ти потрябва пак, ако смениш рутера или искаш да ползваш интернет на книжката при пътуване (хотел, роднини, публични места със свободен Wi-Fi достъп, като гари и кафенета).

За включване и изключване

Докосни иконката, която се намира до тази на батерията в горния десен ъгъл на екрана. Ще се отвори екран, като показания на картинката.

Сложи отметка в квадратчето на първия ред с надпис Wi-Fi, ако искаш да включиш нета или махни отметката за изключване. PRS-T1 ще потърси безжичните мрежи в околността и ако е коректно конфигуриран, ще се свърже към твоята.

Състояние на мрежата

Икона Статус
Wi-Fi е активирана. Броят на дъгите съответства на силата на сигнала.
Връзката на четеца към Wi-Fi мрежата е в режим на очакване (standby). Това е режим за пестене на батерията, който се включва автоматично, ако безжичната връзка не се ползва за повече от 5 мин. Standby режимът може да се изключи от настройките по желание, но тогава при включена Wi-Fi ще се изтощава по-бързо батерията.
Наоколо няма Wi-Fi точка на достъп, към която можеш да се свържеш.
Безжичния интернет на четеца е изключен. Ползвай този режим при четене или при качване на книги от компютъра на четеца посредством usb кабела. Изключването на безжичния интернет увеличава времето за работа между 2 зареждания на батерията.