Notion Ink Adam vs. Kindle и iPad

Публикувано на 05.02.2011 от в Новини 2 коментара

Видеото е на Good eReader и визуално сравнява екраните на Notion Ink Adam (който е с Pixel QI екран) с тези на Kindle и iPad.


2 Коментара

 1. пmalinmarinov says:

  Не го разбрах. Да сравняваш лъщящ таблет с Е-райдър е като да сравняваш стола с електрическия стол. Да, и на двата може да се чете. Аз съм чел и на 50″ плазма. Не е за хвалба. Аз дори не мога да сравня универсален Е-райдър с Киндъл. Защото Киндъл е направен с друго предназначение – да продава садържание (книги) на Амазон – основно на английско говорящи. Кото шишето за вино – в него се пренася виното на производителя, а че искаме да го пълним и с ракия и нафта е наш, български проблем. Таблет сравнен Е-райдър е чист софизъм.

 2. wakeop says:

  Вчера се зачетох в някаква дискусия, в която спорът се въртеше точно около това “какво чак толкова повече ти дава един eInk екран, че да се налага да си купуваш устройство, с което нищо друго не можеш да правиш”.
  Да, 2011-та е, Киндъл ти се хили едва ли не от всяка статия и тези спорове продължават.

  Видеото не е за хора, които вече са виждали eInk екран, то е точно за такива, които още се опитват да преценят какво им трябва.

  И iPad и устройствата с Pixel Qi екрани ги рекламираха като джаджи, които ще “убият” класическите четци с eInk, защото с тях освен всичко друго можело и да се чете по-комфортно. Не знам дали си забелязал колко много хора са подвластни на рекламата…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.