Какво ново през март?

Публикувано на 07.04.2011 от в Новини Остави коментар

DroidDream или Android кошмар?

Месецът започна с неприятности за притежателите на Android базирани устройства – появиха се поредица съобщения за троянци, които се разпространяват чрез Android Market. И въпреки че засегна предимно притежатели на смартфони и от Google предприеха спешни мерки за премахването на заразените приложения от сайта и “прочистването” на устройствата на потребителите, които са ги инсталирали… както се казва – да се готвят притежателите на е-четци.

Подробности на български по сагата със заразените приложения има в Android България и Българско Андроид общество.

Учени разработват нов дисплей, подходящ за силна слънчева светлина

Изследователи от Калифорнийския университет в Ривърсайд разработват нова технология за дисплеи, които да са добре четими при излагане на пряка слънчева светлина. Технологията е базирана на пръчици от железен оксид с нано размери, които са със специално силициево покритие.

Изследванията за сега са в много ранен етап и за момента е възможно да се реализира само един цвят. Едно от възможните приложения са пътни табели, но поради много малката мощност, което е необходима за работата на дисплеите, се предполага, че могат да бъдат и поредния конкурент на eInk.

Ynvisible – дисплей, вграден в опаковката

Португалска start-up компания си е поставила за цел да интегрира електрохроматични дисплеи в различни материали с цел да се получат интерактивни екрани на изключително ниска цена.

Съвместно с Xennia компанията разработва подходящи мастила за промишлен печат на интерактивните дисплеи върху разнообразни повърхности. Ynvisible вече има успешно разработени прототипи и преминава към етапа на индустриализация.

Области на приложение:

Kobo Reader за $60

Като че ли до сега единственото предимство на Kobo – четецът на Borders беше, че е доста евтин. След като веригата  банкрутира, някъде в средата на март изтече съобщение, че в някои все още работещи книжарници може да се намери четецът на доста привлекателната цена от $59.99.

***

За интервюто с Tim O’Reilly за Forbes вече писах, а това, че официалната поява на mirasol екраните на пазара отново се отлага едва ли е новина за някой.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.