Новите есенни Kindle

Публикувано на 07.09.2012 от в Новини 8 коментара

E Ink модели

Amazon представи актуализирана версия на KindleTouch, наречен Paperwhite Kindle. Новият Kindle има вградено осветление, чиято мека светлина може да бъде включвана по желание.

Петото поколение Kindle идват с нов “PaperWhite” E Ink капацитивен сензорен екран, който е с по-висока резолюция (1024×768) от Pearl, 25% по-добър контраст и с 2 месеца работа на устройството с едно зареждане на батерията дори и при включена подсветка (естествено при странните 30 мин четене на ден, при които правят тестовете).

Двата нови модела Kindle Paperwhite и Kindle Paperwhite 3G ще са в продажба от 1 октомври в САЩ на цени съответно $119 и $179. Вече има намаление на цената на стария Kindle (версията с бутончета и реклами) до $69.

Таблети

Като някакъв опит за отговор на iPad манията, Amazon представя и нови версии на цветния си таблет: Kindle Fire HD 8.9″ 4G и Kindle Fire HD 8.9″, които ще се продават съответно за $499 и $299. По-старият модел Kindle Fire HD 7″ вече е на цена $199.


8 Коментара

 1. Malin Marinov says:

  Новите Paperwhite Kindle и NOOK Simple Touch GlowLight са с вградено осветление и това е добре несъмнено, НО и при “Paperwhite” и при “GlowLight” върху 6? Pearl E-Ink тъчскрийн е нанесено антирефлексно фолио, което предпазва от бликове екрана. Това фолио намаля доста контраста. Та от 12:1 при Paperwhite Kindle го смъква дори под 10:1. За да стигнат тази цена на “Paperwhite” му орязаха звука изцяло и оперативната памет, смениха инфрачервения тъчскрийн с капацетивен – защо още един слой върху E-Ink-ка….

  По-висока резолюция (1024?768) от Pearl, не прави 25% по-добър контраст. Наблюденията са ми от iRiver StoryHD – също с 1024?768, но не Paperwhite.

  С настроени шрифтове на Pearl E-Ink без тъчскрийн и CoolReader 3 чрез хинтинга и гамата в настройките на CoolReader, имат драматично по-добър контраст от това с вградено осветление – NOOK Simple Touch / NOOK Simple Touch GlowLight .

  Съгласен съм с мнението изказано тук, че от 2 години иновациите зациклиха за сметка смъкване на цена чрез отстраняване на компоненти. Да ниската цена продава продукта. Аз съм фен и на Kindle и NOOK, но едно осветление ми е малко за 2 години. Надявах се на повече.

 2. wakeop says:

  аз по принцип съм много резервирана относно вграденото осветление като слой на екрана. Това компрометира идеята за отразената светлина, което доближава еинк до хартиения носител.
  Обаче хората незнайно защо си искат осветлението и защо да не получат и такива модели.
  По-добре е от нищо ново (щом стигнахме до там) 🙂

 3. Malin Marinov says:

  Kindle Paperwhite е вече в България и опасенията ми се потвърдиха. Без осветление новия KPW има по-лош контраст от KT-4, KК-3, NOOK Simple Touch и NOOK Simple Touch GlowLigh. С осветление е по-бял от NOOK Simple Touch GlowLigh, но по-неравномерен в осветление. В зависимост от пипането по екрана в долната трета на екрана забелязах 2 нюанса на синьо, зелено и жълто. KPW има само бутон за включване и не знам какво ще се получи след 60 страници мазане по екрана. Шрифтът тънее и е някак си измит. Въпреки, че съм фен на Kindle 3 смятам, че най-доброто устройство в момена в български условия е NOOK Simple Touch. Прекрасна поддръжка на EPUB с вградени шрифтове и без вградени. Без доработка на софтуера. Единствената конкуренция е Sony T1/ T2, но е по-скъп.

 4. wakeop says:

  Значи не си струва да се занимава човек с новия киндъл, 10х 🙂

 5. Боби says:

  Аз съм ползвал К2 и малко оня големия. Бахти ръбатите дивайси, като experience.

  КТ e просто супер, липсва ми само hi-res екран, ламба и да няма бутон долу усреди, че се го натискам с палец. Реално и трите неща ги “оправя” KPW. Гледах 3-4 ревюта, близки снимки и тн, не ми се вижда по-лош контраста, дори бая по-добър изглежда, отделно, че са намалели тия зъбати триони по текста!

  Не съм виждал Nook GlowLight на живо, но от макро снимките гледам, че дережето е същия шит като КТ в ресора резолюция, пиксел, рязкост. Контраста не ме плаши толкова. Не-touch четец не искам да погледна, с тия хардуерни клавиши е ужас преживяването.

  Плаши ме, че тоя Нуук има 3.5 от 5 на собствения му сайт (при тва с яката навалица оценка 1)! Бахти спека!

  Имам нужда от втори четец, защото КТ не можем да го поделим с жената. Бях се засилил на КPW, малко се разколебах единствено защото пише, че не може да се изключва изцяло ламбата. Сега съм леко на кантар с Нуук GlowLight, ама кат знам що книги имам в Амазон (че и купони за подарък), не ми е ясно за кой чеп да се навирам в чужда хралупа.

  пп: Да, моя КТ съм го хакнал за да си сложа несерифен кондензиран шрифт, но това е бял кахър.

 6. Malin Marinov says:

  Критично и обективно ревю на хората които продават доста модели райдъри. Ако сметнете, че е реклама – триите поста. “Изненадата Kindle 4 – new и голямото разочарование Kindle Paperwhite”: http://myebook.bg/?p=2113&cpage=1#comment-1352

 7. Иван Иванов says:

  Здравейте. От доста време следя сайта и Ви благодаря за получената информация и споделени мнения. Аз съм скромен потребител на “LBook eReader V3” от 2008-ма до юли месец тази година /пукнах му екрана/ и бях много доволен от големия брой поддържани формати и дългия живот на батерията /имаше случаи на 3-седмици при яко четене всеки ден/. От миналата седмица си взех “PocketBook Touch” и в момента съм в процес на тестване и опознаване. Ако някой също се интересува от четец поддържащ много формати, тъчскрийн, интернет и сравнително продължителна работа да обърне внимание и на продуктите на тази фирма. Поне не съм видял да се коментират четци от тази марка, а ще ми е интересно след време да обменим мнения и впечатления.
  http://www.pocketbook-int.com/bg/products

 8. wakeop says:

  Благодаря 🙂
  PocketBook 611 го обмислях като вариант за майка ми, но ме отказаха отзиви на познати потребители. Touch версията само я поразцъках, така че ще се радвам да споделите мнение за този модел.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.