За блога

История

Този блог беше създаден и поддържан от мен за ДБС Дизайн ООД от 2007 до края на 2009-та година с идеята да представи информация за различните устройства за четене на електронни книги. В настоящия момент е личен блог на същата тематика.

Целта на промените е блога да запази характера си на независим източник на информация и да може да изпълнява основната си задача, а именно: да популяризира устройствата за четене на електронни книги, базирани на т.нар. “електронна хартия”, както и електронните книги като цяло.

Ще се радвам, ако информацията, публикувана тук заинтригува и направи повече хора любители и читатели на електронни книги.

За мен

Дани Велкова (wakeop)
LinkedIn профил,
Facebook профил
ICQ: 108870744

5 Коментара

 1. Tchilo Popov says:

  Molq za sudeistvie! Reshil sum da podaria na polovinkata si Sony PRS 600 SC, koito moje veche da se kupi ot predstavitelite na Sony oficialno i s garancia. Za sujalenie mi suobshtiha, che chete samo PDF, no ne i Word failove na kirilica. Sega ne znam kakvo da pravia… Tia shte mije li da go polzva vse pak ili sum napravil greshe izbor? Koi drugi formati sa ot znachenie? Molia za pomosht, che rojdennia den e sled 2 sedmici…

 2. wakeop says:

  Няма нужда да се отказвате от избора си, ако държите на Sony 🙂

  Има достатъчно конвертори от различни файлови формати към pdf, като голяма част от тях са безплатни. Можете да видите за пример някой от тези тук: http://dbs-books.net/?p=576

  Друг вариант е да кирилизирате Sony-то и да конвертирате уърдовските файлове в lrf (или BBeB), които са форматите на Sony. Това е по-доброто решение, но е малко по-сложно за правене.

  Иначе най-сериозния недостатък на книжките на sony e, че са бедни на формати, но… иначе изборът не е лош.

  Полезно инфо за кирилизация на Sony Reader (но друг модел):
  http://chinuk.wordpress.com/2009/11/02/sony-reader-pocket-edition-%E2%80%93-prs-300/

 3. Tchilo Popov says:

  Благодаря за полезната информация! И все пак нека Ви попитам Вие кой модел бихте препоръчали? Трябва да е достъпен на българския пазар поради краткото време, с което разполагам и поради това, че бих желал да е с гаранция. Може да струва до 750 лв. Благодаря предварително!

 4. wakeop says:

  В България вече се продават достатъчно модели от различни марки, като всички имат възможностите на книжката на Sony, така че на каквото и да се спрете – ще е подходящо.

  Най-лесно ще е с iRiver от Технополис, но ако сте от София – можете да погледнете тук: http://shop.myebook.bg/index.php

  Аз бих си избрала модел, комплектован с всички екстри (калъф, зарядно, допълнителна карта, слушалки, кабелче…).

 5. silvia says:

  Здравейте, искам да си купя четец, но ме интересува дали и как мога да си кача немско-български речник, който да работи като основен.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.